<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15617451\x26blogName\x3d%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D+%CE%9F+MAZDOC+%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95+%CE%A4%CE%9F%CE%9D+%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazdoc.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazdoc.blogspot.com/\x26vt\x3d2802688881593415157', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2006

Τάδε έφη Ζαρατούστρα 9972

Η ζωή είναι μια ατέλειωτη σειρά απο προκλήσεις, αξίζουν όμως όλες πραγματικά; αναρωτήθηκε ο Ζαρατούστρα.

Και κατέληξε:

Όταν σου παρουσιάζονται προκλήσεις, μην τις αφήσεις να σου ξεφύγουν.

Λέγοντας αυτά δεν άφησε να του ξεφύγει μια μεγάλη σειρά απο τεκίλες με λεμόνι, έγινε χάλια, και αποφάσισε να κόψει τους πολλούς κανόνες.

Έτσι, συμφώνησε με τους τρεις εαυτούς που έβλεπε στον καθρέφτη:

Oι πολλές προκλήσεις βλάπτουν το συκώτι.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Τάδε έφη Ζαρατούστρα 8073


"Τι είναι η δεύτερη θέση; Υπάρχει κάποιος να θυμάται κάποιον που "σχεδόν βγήκε" βουλευτής, που "σχεδόν βγήκε πρωταθλητής", "σχεδόν διορίστηκε", "σχεδόν κέρδισε το λαχείο;"

Κακά τα ψέματα, όχι.

Ζούμε στην δικτατορία του πρώτου.

Εάν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, ο πρώτος κερδίζει τα πάντα, ο δεύτερος είναι πρώτος σε μια μεγάλη σειρά απο αποτυχημένους.
Και όχι μόνο αυτό. Ο πρώτος φροντίζει για την υστεροφημία του. Εξασφαλίζει ότι αυτός θα φάει όχι μόνο την περισσότερη πίτα, αλλά ολόκληρη. Ο δεύτερος και οι υπόλοιποι είναι γενετικά κατώτεροι. Ο καιρός τους δεν θα έρθει ποτέ, ας παρηγορηθούν όπως μπορούν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι περισσότερες θρησκείες μιλάνε στου φτωχούς και τους κατατρεγμένους, παρηγορώντας τους για το δράμα που ζούνε, υποσχόμενες τη μετά θάνατον ζωή."


Αυτά σκεφτόταν ο Ζαρατούστρα, αλλά αποφάσισε ότι είναι ανούσιες φλυαρίες, τα ξέχασε, και γύρισε πλευρό, πέφτοντας σε βαθύ λήθαργο.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2006

Γιατί να μην λέει ο Σάββας Κωφίδης τις ειδήσεις;

Έχω την εντύπωση πως ο μοναδικός λόγος που βλέπουμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση είναι για να παίρνουμε ιδέες για το πως θα κάνουμε τις απατεωνιές μας... Εντάξει, υπάρχουν και μερικοί που τις βλέπουν για να πάρουν ιδέες για το πως θα γίνουν παρουσιαστές - "καλλιτέχνες"!

Ο παππούς μου ο Μανώλης τις βλέπει για τον καιρό... κι ας μην μπορεί να βγει από το σπίτι εδώ και πολλά χρόνια... Η ξαδελφούλα μου η Άννα επειδή είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο ξάδελφός μου ο Νούλης είναι ερωτευμένος με τον Λιάγκα, η θειά μου η Ευδοκία με τον Χατζηνικολάου-Τσολακάκη και ο μπέμπης με τα "μάτια της Όλγας". Η γιαγιά μου η Άννα τις βλέπει για να είναι σίγουρη ότι ο Κακαουνάκης "είναι καλά", ο φίλος μου ο Μίλτος για να μάθει τα σχήματα στα μπουζουκτσίδικα, ο "Τάσος ο περίεργος", ο γείτονάς μου, τις βλέπει γιατί είναι αναρχικός και έχει άγχος μην τον πήρε η κάμερα και η αδελφή μου η Παναγιώτα γιατί έχει βίτσιο με τη στολή. Έχω παρατηρήσει ότι προτιμάει τους άγγλους στρατιώτες... Ο Φίλιππος ο περιπτεράς τις βλέπει για το Χρηματιστήριο και τον κύριο Χρήστο που έχει το εστιατόριο από κάτω τον κόβω για ψιλοπαιδέρα γιατί έχει κόλλημα με τον Άλεξ και την Βέροια... Τι να πεις... κι εγώ που τις βλέπω γιατί δεν έχω κάτι άλλο να κάνω καλύτερος είμαι;...

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

Τάδε έφη Ζαρατούστρα 8067

O προφήτης Ζαρατούστρα διαλογίστηκε για το νόημα της πίσης, της αφοσίωσης, της εμπιστοσύνης.

Προβληματίστηκε πως και γιατί, σε κάθε τόπο και εποχή, οι άνθρωποι προβληματίζονται πάντα σε ποιόν να δώσουν εμπιστοσύνη, πως να την διατηρήσουν, και, αν την χάσουν, πως να την ξανακερδίσουν.

Η εμπιστοσύνη φέρνει αφοσίωση; Κερδίζεται με τον χρόνο, την ηλικία, την εμπειρία, την επικοινωνία;... Eίναι ένα βόλεμα, ένα αναγκαίο κακό; Oλα αυτά μαζί;

Κατέληξε ότι "Η αφοσίωση κερδίζεται με επιμονή και σκληρή δουλειά. Κερδίζεται όμως πιο γρήγορα με την απειλή και τον εκφοβισμό."

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2006

Ταδε έφη Ζαρατούστρα 8051

Ο Ζαρατούστρα αναρωτήθηκε για το νόημα της αλήθειας, του ψέματος, και όλων των ενδιάμεσων αποχρώσεων.

Κατέληξε στο εξής γνωμικό, και υποσχέθηκε στον εαυτό του να το φυλάξει σαν παλιό ασημικό, γυαλίζοντάς το ενίοτε, όταν κρίνει ότι θαμπώνει:

"Είναι πάντα προτιμότερο να ψεύδεσαι, γιατί αυτή η ικανότητα της εξαπάτησης ξεχωρίζει τον άνθρωπο απο τα ζώα."

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006

Ταδε έφη Ζαρατούστα 8041


Ο Ζαρατούστρα περιδιάβηκε πολλές ακόμη μικρές και μεγάλες πολιτείες, θηριώδεις καθεδρικούς ναούς, σεπτά τζαμιά, ευσεβείς συναγωγές.

Μετά βρέθηκε σε κέντρα διασκέδασης, όπου οι νυχτερινοί διαβάτες λατρεύουν τον Πάννα, τον Άδωνη, τον Ήφαιστο.

Και τότε αναρωτήθηκε για το νόημα της θυσίας, της ύβρεως, της νέμεσης.

Και κατέληξε στο ακόλουθο γνωμικό, που κατέγραψε στους Κανόνες της νέας θρησκείας.

"Μετά απο μια νύχτα αλκοόλ πρέπει να γονατίσεις, και τρεμάμενος να προσκυνήσεις τον πορσελάνινο θεό."

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2006

Ταδε έφη Ζαρατούστρα 8033


Το σημερινό γνωμικό του Ζοροαστρισμού έχει να κάνει με τον καφέ... Όσο πιο πολύ αργήσεις να το πιεις, τόσο πιο πολύ θ αργήσεις να κάνεις αυτό που μετά θα μετανιώσεις...

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2006

Τάδε... 8006

Ο Ζαρατούστρα κουράστηκε να γυρνοβολάει και κάθισε να δει mundobasket σε μια τηλεόραση.

Και τότε συνέβη το ιστορικό, το ανεπανάληπτο.

Ο Ζαρατούστρα κάθισε να σκεφτεί τι πιθανότητες είχε να συμβεί αυτό.

Είδε ότι είναι μάταιο.

Και τότε πανηγύρισε έξαλλα.