<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15617451\x26blogName\x3d%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D+%CE%9F+MAZDOC+%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95+%CE%A4%CE%9F%CE%9D+%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazdoc.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazdoc.blogspot.com/\x26vt\x3d2802688881593415157', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2006

Καλές διακοπές


Όσοι δεν πήγαν ήδη διακοπές, ακόμη προλαβαίνουν.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή αναψυχή σε κάποιο τροπικό, εξωτικό και μυστηριώδη προορισμό, κατά προτίμηση χωρίς επιστροφή...






Τετάρτη, Απριλίου 19, 2006

To σωστό Brokebark Mountain

"Η Τζό ήταν γελαδάρισσα. Η Νιούτον ήταν μελισσοκόμα. Όταν πήγαν να κυνηγήσουν πεταλούδες στο Γουαδαλκιβίρ κάτι άλλο φτερούγισε μέσα τους. Σύντομα ήταν χιαστεί, σε στιγμές ανύπωτης έντασης , διάρκειας, πόθου και πάθους. Χρόνια μετά, διακεκριμένες εταίρες, ακόμη όταν συναντιώνται στο ίδιο φανάρι, κάτι φτερουγίζει στα σωθικά των... Όμως όχι, θα χαλκιδέψουν το συναίσθημα για να αποφύγουν την κοινωνική καταισχύνη. Θα συνεχίσουν να βιώνουν την πεζή πραγματικότητα, φορώντας το πλαστό προσωπείο που τους υποχρέωσε η κοινωνία να φορούν...."

Αν αυτό δεν είναι σενάριο για όσκαρ τότε ποιό είναι;

Σάββατο, Απριλίου 15, 2006

Μυαλά φλαμπέ


Μην είναι παγκόσμια συνομωσία; Μην είναι ο Δίας, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και ο Βούδας που έχουν βάλει στο μάτι τον αδάμαστο Ελληνάρα, μην οι εκδότες-μηντιάδες απο διανοούμενους θέλουν να μας κάνουν ντιπ για τορτίγια; Μην απο το πολυ Μικρούτσικο έχουμε βγάλει αιμορροϊδες;

Πως εξηγείτε την επίθεση βλακείας που μας έχει βρει;

Σάββατο, Απριλίου 08, 2006

Boogie Nights: Tα νέα εργασιακά δικαιώματα

Πάλι πολλή κουβέντα γίνεται για το δικαίωμα των νέων στην εργασία, και πόσο πρέπει αυτό να προστατεύεται απο την Πολιτεία, όταν σε γειτονικές χώρες τα εργατικά χέρια είναι πολύ φτηνότερα.

Η θέση του Προφήτη Ζαρατούστρα είναι σαφής: αντλήστε διδαχές απο Ιερά Κείμενα, όπως οι διάλογοι της ταινίας Boogie Nights. Σαν νέος Dirk Diggler, ο ανερχόμενος sex-star, ο σημερινός νέος πρέπει να ελιχθεί στο εργασιακό στερέωμα, που μάλλον φέρνει με πλατό πορνο-ταινίας, κάνοντας ότι ζητήσει ο απαιτητικός σκηνοθέτης Jack Horner, ικανοποιώντας τον πάντα απαιτητικό πελάτη, στη προκειμένη περίπτωση την Θεία-θείτσα Julian Moore.... και μην ξεχνάτε τον διεστραμένο Philip Seymour Hoffman που περιμένει να χουφτώσει σε κάποια σκοτεινή γωνιά.

-So, you want 5 or 10?
-What?
-If you just want to see me jack-off, it's 10. If you just want to look at it, it's only 5.
-Guys pay you to watch you?
-Yeah.
-You done it tonight?
-Couple of times.
-You can do it again?
-If you want. If you got 10 bucks.
-My name is Jack.


Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Νινιού ανάλυσις


Αφήστε τον Τρότσκι, τον Τσόμσκι και τον Κοντσαλόφσκι
Πίσω στις πρωταρχικές ερωτήσεις, που τόσο πολύ απασχόλησαν το φιλοσοφικό στερέωμα, αλλά είναι τα σκυλάδικα που, αλίμονο, έρχονται να δώσουν χειροπιαστές, μεστές και γεμάτες ουσία απαντήσεις:

To νινί σέρνει το καράβι ή το καράβι το νινι;

Εδώ είναι το ερώτημα... Εδώ ένας Αλέξανδρος θα έκοβε τον γόρδιο δεσμό, ένας Δαμόκλης θα έχασκε κάτω απο την Δαμόκλειο σπάθη, ένας Κολόμβος θα έσπαγε το αυγό του Κολόμβου και ο Dirk Diggler απο το Βοοgie Nights θα αναρωτιόταν τι χρειάζεται για να γίνεις ηθοποιός.

Βοήθησε κι εσύ μοναχικέ κυβερνο-διαβάτη στο ζήτημα που απασχολεί τη Βέρα Λάμπρου, γιατί, αλίμονο, τα δικά μας χέρια είναι απασχολημένα με άλλες, ανώτερες ενασχολήσεις.