<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/15617451?origin\x3dhttp://mazdoc.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2006

Tα 14χρονα

Χατζηνικολάου προς μαθητή: Πες μας, Ρωμανέ, ποιά είναι τα αιτήματά σας προς την Πολιτεία;

Μαχητικός μαθητής: Κατ' αρχήν, να καταργηθούν οι απουσίες, και βέβαια όλα τα υπόλοιπα αιτήματα του συντονιστικού των καταλήψεων.

...και έρχεται το ερώτημα... εμείς οι ίδιοι στα 14-16 πως σκεφτόμασταν; Αν κρίνω απο εμένα και τη παρέα μου, στη τρυφερή εκείνη ηλικία οι ορίζοντές μας ήταν:

* ποιός συμμαθητής έχει Jeep
* ποιά συμμαθήτρια δένει ανάποδα το πουλοβεράκι, άρα τι θέλει να μας πει
* ποιό μαγαζί έχει τους πιο κακούς πορτιέρηδες
* πως σάρωσε η χ ομάδα την ψ
* τι φοβερό είναι το χ και ψ lifestyle, που είδα σε κάποια ταινία ή διάβασα σε στίχους κάποιους δίσκου

Απο πότε τα 14χρονα πήραν μικρόφωνο; Σε ποια εποχή; Ακόμα και στην εφαρμοσμένη αναρχία της Γαλλικής ή της Κουβανικής Επανάστασης, τα 14χρονα ήταν στα μετόπισθεν, γιατί έτσι είναι η ζωή, έτσι δουλεύει το κούτελο. Βλέπεις κάποια πράγματα στα 20-25 σου και πήζει η μαρέγκα... άμα πήξει.

Εδώ οι δημοσιογραφοπατέρες τους δίνουν μικρόφωνο μάλλον για να πουλήσουν διαφημίσεις... Αμα δείτε την πίτα χρήσης κινητών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων, τα 14χρονα είναι οι πιο μανιακοί καταναλωτές, εξ ου και το γλείψιμο.

Ή μήπως κάνω λάθος;

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ


Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Post Game, Pos t Game,Post Game, Post Game, Post Game......

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Και στην τελική ο Γιώργος Μητσιάς που τραγουδά; ε;

Τον ετοιμαζαν για ηθοποιό συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης αλλά το παιδί δεν ήθελε, δεν του πηγαινε βρε αδελφέ. Πήγε να γίνει κάτι σαν τηλεοπτικός παραγωγός και αξιολογιτής τηλεσεναρίων αλλά μάλλον δεν καθόταν κανείς να του τα διαβάσει! Ασ΄τον σου λεει να είναι απλώς κοσμικός. Στην αρχή μια χαρά, φίλες, συνοδοί, νυχτοπερπατήματα, αλλά μετά τα σκάτωσε και γέμισε με μαυρίλα τα μεσημεριανάδικα. Θα γίνει συνθέτης! Η απόφαση πάρθηκε αλλά κι εκεί τίποτα... Είδαν κι αποείδαν, ας τον βάλουμε παρουσιαστή. Το μπρίο, οι έξυπνες ατάκες, η σπιρτάδα, το χιούμορ, η αισθητική, η φρεσκάδα, η αμεσότητα και η καινοτομία νίκησαν για μια ακόμη φορά...
Το μήνυμα της εβδομάδας ήρθε από τον γερόλυκο Γεωργάτο! Θα μπορούσε να είναι και το διαφημιστικό σλόγκαν της Βουλής των Ελλήνων...

Οι αρχισυντάκτες της παρακάτω εφημερίδας είχαν μάλλον περιορισμένη λίστα πελατών. Υπόσχονται, όμως, ότι στα επόμενα φύλλα θα συνεχίσουν την έρευνα για την ελληνική κοινωνία...
Να ποια είναι η προπαγάνδα των ισραηλινών: Πίνι Γκέρσον οεοεοε οεοεοε οεοεοε, Πίνι Γκέρσον οεοεοε οεοεοε οεοεοε!!!...

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

To τέλος της λογικής


Κάποιος είπε κάποτε ότι το συναίσθημα πρέπει να προηγείται της λογικής.

Ο λόγος είναι ότι με τη λογική μπορείς να αποδείξεις τα πάντα, όσο παρανοϊκά κι αν είναι, πάντα ακολουθώντας ισορροπημένα βήματα.

Ακόμη και τώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των αμερικάνων κατακρίνει την κυβέρνηση για τις απίστευτες ενέργειες των τελευταίων χρόνων, η Wall Street Journal γράφει (απο τη σημερινή Ναυτεμπορική)... και είναι έτοιμη να μας πείσει να απαιτήσουμε ακόμη μεγαλύτερες πολεμικές δαπανές ΤΩΡΑ!

==================================

Σε μεταπολεμικό ναδίρ οι αμυντικές δαπάνες

ΕΙΝΑΙ αλήθεια πως οι γενικές αμυντικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2007 οδεύουν στο να ξεπεράσουν -σε αποπληθωρισμένα δολάρια- τις αμυντικές δαπάνες που είχαν γίνει στον πόλεμο του Βιετνάμ. Είναι επίσης αληθές ότι οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με εκείνες του 2001, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο πρόεδρος Μπους.

Οι αντίθετοι με τον πόλεμο επικαλούνται όλα αυτά τα στοιχεία προκειμένου να πουν ότι η επιχείρηση στο Ιράκ συνιστά υπέρμετρο βάρος και ότι απορροφά πόρους που, σε διαφορετική περίπτωση, θα κατευθύνονταν σε εγχώρια προγράμματα.

Πολύ λιγότερος λόγος γίνεται για το ότι τα 528 δισ. δολάρια των αμυντικών δαπανών για το οικονομικό έτος 2006 που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αντιστοιχούν μόλις στο 4% του ΑΕΠ. Ιστορικά, αυτό το επίπεδο πλησιάζει πολύ περισσότερο με τις στρατιωτικές δαπάνες σε περιόδους ειρήνης.

Πολλοί Αμερικανοί και ξένοι ίσως να εκπλήσσονταν αν μάθαιναν ότι οι σημερινές αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ δεν είναι σημαντικά υψηλότερες από το 3% του ΑΕΠ που αντιστοιχούσε την περίοδο 1999-2001, ενώ παράλληλα αποτελούν μεταπολεμικό ναδίρ.

Το 1940 το ποσοστό των αμυντικών δαπανών αντιστοιχούσε στο 1,7% της οικονομίας, πριν από τη γενικότερη κινητοποίηση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1953 έφθασε το μεταπολεμικό ζενίθ του 14,2% στη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, το 1968 στο 9,5% στο ζενίθ του Βιετνάμ και στο 6,2% το 1986 στο ζενίθ του επανεξοπλισμού επί Ρέιγκαν, δείχνοντας έτσι στους Σοβιετικούς ότι δεν θα μπορούσαν να βγουν νικητές στον Ψυχρό Πόλεμο.

Στη συνέχεια, οι αμυντικές δαπάνες πήραν την κατιούσα, από 4,8% το 1992 στο 3% μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Ένα τμήμα από αυτό το «μέρισμα ειρήνης» προέκυψε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Αυτή η τεράστια υποχώρηση των αμυντικών δαπανών είναι επίσης και η ουσιαστική αιτία που συνέβαλε στη μεγάλη μείωση του ελλείμματος κατά τη διακυβέρνηση από τον Μπιλ Κλίντον.

Πέραν των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μ. Ανατολή και του αγώνα για την πάταξη της τρομοκρατίας, οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν την ικανότητα ανάπτυξης δυνάμεων οπουδήποτε χρειαστεί. Τα όπλα που κατασκευάστηκαν επί Ρέιγκαν πρέπει να αναβαθμιστούν ή να αντικατασταθούν και το Πεντάγωνο οφείλει να επενδύσει σε νέες τεχνολογίας προκειμένου να αποτρέψει νέες απειλές.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Νικητές και χαμένοι των εκλογών

Σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους νικητές των εκλογών είναι ο Νικολόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος στην Πάτρα. Δεν γνωρίζω αν κέρδισε στις εκλογές, αν έχασε ή πάει για δεύτερο γύρο αλλά το σημαντικό είναι οτι τον έμαθαν όλοι οι Έλληνες! Τι εκανε; απλά, αυτό που κάνουν οι περισσότεροι: ειρώνεύτηκε και κοροίδεψε πίσω από την πλάτη του τον αντίπαλό του με σχόλια, μορφασμούς και χειρονομίες και μετά είπε ψέματα σε όλους τους υπόλοιπους οτι δεν γνώριζε οτι οι κάμερες είναι ανοιχτές (λες και αν δεν ήταν θα ήταν μια χαρά που το΄κανε!)!!! Είναι όντως ο μεγάλος νικητής!


Ευτυχώς που υπήρχε και ο Ψωμιάδης! Για την ακρίβεια η γυναίκα του Ψωμιάδη, αγνώστων -σε εμένα- λοιπών στοιχείων. Γνωρίζω, ομως, το σημαντικότερο: είναι ρωσίδα, δηλαδή ξένη αλλά όχι και αλλόθρησκη! Αναμφίβολα νικητής!!! Για όσους αναρωτιούνται γιατί λέει συνέχεια αυτές τις βλακείες που λέει σας πληροφορώ ότι ο μόνος λόγος που τις λέει είναι γιατί έτσι ανάβει η γυναίκα του!!! Ναι, ναι, ναι τρελένεται η γυναίκα κι όταν αυτός γυρίζει σπίτι το βράδυ αυτή είναι ήδη φτιαγμένη και έτοιμη για νύχτες όλο τρέλα!



Αλλά το μπλογκ μας έψαξε, έμαθε και βρηκε και τους χαμένους των εκλογών! Οι μεγάλοι χαμένοι, λοιπόν, των εκλογών είναι ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ. Παραμερίστε οποιονδήποτε πολιτικό στην ελλάδα και ρωτήστε τον οφ δε ρέκορντ και να δείτε που θα συμφωνήσει.


Χαμένοι, όμως, είναι και Ντουράν Ντουράν! Αυτό το τιτανομεγιστοτεράστιο γκρουπ που στιγμάτισε την εφηβεία μας και γέμισε τον Ζάρα κι εμένα με όλα αυτά τα παιδικά τραύματα που φέρουμε στην πλάτη μας ως σήμερα και τα εκθέτουμε με κοπλεξική ευλάβια σχεδόν καθημερινά στο μπλογκ μας. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτούς, τους βρήκαμε!

Χαμένος είναι και ο θρύλος αλλά μην το κάνουμε και θέμα....

Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2006

Το μήνυμα των εκλογών...

Μια ημέρα μετά τις εκλογές οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι ψηφοφόροι παίρνουν και δίνουν το δικό τους μήνυμα...



















Παρασκευή, Οκτωβρίου 13, 2006

Απομόνωση


Είναι η απομόνωση ευλογία ή κατάρα; O απομονωνομένος είναι ο παρείσακτος, ξεκομμένος μισάνθρωπος ή κάποιος που αναγνωρίζει ότι ο δρόμος δεν περνά αναγκαστικά μέσα απο τους άλλους;

Για ανθρώπους σαν τον Επίκτητο, τον Σοπενχάουερ, τον Σαρτρ, η απομόνωση δεν είναι ελάττωμα αλλά κάθαρση. Απο τους άλλους δεν θα βρεις κάτι παραπάνω απο αυτά που θα σου δώσει ο εαυτός σου, λένε ο καθένας με άλλα λόγια.

Για τον dodo η αποχώρηση σε ένα ερημικό νησί μοιάζει ειδιλιακή, και τον ευχαριστούμε πολύ που μας προσκάλεσε.

(ευχαριστούμε το dodo για την εικονογράφηση, είμαστε υποχρεωμένοι)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

Οργή

Ο Ζαρατούστρα σκέφτηκε τα συναισθήματα.

Πόσο μάταιος είναι ο ενθουσιασμός, και η κόρη του, η απογοήτευση. Σε πόσα χειρότερα μονοπάτια σε οδηγούν, ενώ υπόσχονται να σε γλυτώσουν.

Όταν μάλιστα η απογοήτευση γεννιέται απρόσμενα απο τον ενθουσιασμό, πετάγεται μαζί της και η χειρότερη ξαδέρφη της... Η οργή.

.... και κατέληξε:

"Μη ξεσπάτε την οργή σας στους συναδέλφους σας. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν οι συγγενείς σας."

Και πήγε και πλακώθηκε με τους δικούς του.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2006

Trafalgar

Φανταστείτε ότι βγήκατε βόλτα στη Trafalgar, μια κεντρική πλατεία του Λονδίνου.

Φανταστείτε ότι είναι προεκλογική περίοδος, και ένα υποψήφιος δήμαρχος έχει στήσει μια παραγκούπολη μέσα στη Trafalgar με τερατώδεις γιγαντο-φάτσες υποψηφίων, προσπαθώντας να πείσει τους δημότες ότι αυτός θα καθαρίσει την πόλη... Μεγάφωνα, φειγ βολάν έχουν μετατρέψει τη περιοχή σε έναν χάρτινο σκουπιδότοπο.

Και θα καταλήξετε με σιγουριά ότι οι Λονδρέζοι είναι για τα σίδερα...

Αν σκεφτείτε τώρα ότι αυτό γίνεται τώρα στη Πλατεία Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κοραή, Αριστοτέλους και τόσες άλλες... μην αναρωτιέστε γιατί οι ελληνικές πόλεις θα παραμείνουν, πριν και μετά τις εκλογές, απο τις πιο βρώμικες του κόσμου...