<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15617451\x26blogName\x3d%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D+%CE%9F+MAZDOC+%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95+%CE%A4%CE%9F%CE%9D+%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazdoc.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazdoc.blogspot.com/\x26vt\x3d2802688881593415157', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Τάδε έφη Ζαρατούστρα 8073


"Τι είναι η δεύτερη θέση; Υπάρχει κάποιος να θυμάται κάποιον που "σχεδόν βγήκε" βουλευτής, που "σχεδόν βγήκε πρωταθλητής", "σχεδόν διορίστηκε", "σχεδόν κέρδισε το λαχείο;"

Κακά τα ψέματα, όχι.

Ζούμε στην δικτατορία του πρώτου.

Εάν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, ο πρώτος κερδίζει τα πάντα, ο δεύτερος είναι πρώτος σε μια μεγάλη σειρά απο αποτυχημένους.
Και όχι μόνο αυτό. Ο πρώτος φροντίζει για την υστεροφημία του. Εξασφαλίζει ότι αυτός θα φάει όχι μόνο την περισσότερη πίτα, αλλά ολόκληρη. Ο δεύτερος και οι υπόλοιποι είναι γενετικά κατώτεροι. Ο καιρός τους δεν θα έρθει ποτέ, ας παρηγορηθούν όπως μπορούν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι περισσότερες θρησκείες μιλάνε στου φτωχούς και τους κατατρεγμένους, παρηγορώντας τους για το δράμα που ζούνε, υποσχόμενες τη μετά θάνατον ζωή."


Αυτά σκεφτόταν ο Ζαρατούστρα, αλλά αποφάσισε ότι είναι ανούσιες φλυαρίες, τα ξέχασε, και γύρισε πλευρό, πέφτοντας σε βαθύ λήθαργο.

6 Comments:

Blogger Φίλιππος said...

Καλησπέρα,
Ο Ζ. ήταν σε ονειρικό παραλήρημα. Μην αναλύετε πάντα ό,τι λέει.
Η αλήθεια όμως είναι ότι όλες οι ειδήσεις μιλούνε για τον πρώτο, και στο Mundobasket και παντού. Για τον δεύτερο κανείς σχεδόν δε μιλάει.

Μακάρι να την θυμόμαστε σαν αργυρή πρωταθλήτρια την Εθνική Μπάσκετ... Αν θυμάσαι, όλοι λέμε για το ΘΡΙΑΜΒΟ του 87 και του 2006... Ποιός θυμάται ότι το 89 ήρθαμε δεύτεροι; ε;

28/9/06 2:37 μ.μ.  
Blogger mazdoc said...

"Η δικτατορία του Πρώτου"!... πόσο μ΄αρέσει όταν μιλάς έτσι γλυκά...
Την αργυρή επιτυχία της εθνικής θα την θυμόμαστε επειδή μας έπεισε η διαφήμιση της Γιούρομπανκ ότι η εθνική είναι "πρωτη στην καρδιά μας"!

από την άλλη, όμως, ποιός μπορεί να ξεχάσει την 3η θέση του Σάκη στη γιουροβίζιον (ή ήταν 2η; δεν θυμάμαι...), την 3η που πήρα στο πρωτάθλημα κολύμβησης στον Φοίνικα της Σύρου όταν ήμουν 14 ετών, την 3η που πήρα στον μαραθώνιο στο γυμνάσιο αλλά ο Ηλίας και ο Θεμιστοκλής με δήλωσαν 4ο για να βάλουν στην θέση μου έναν φίλο τους ("έλα μωρε, αφού δεν σε νοιάζει εσένα"), την 2η στο μπόουλινγκ, στα 15 μου εγώ με τον ζάρα εναντίον γιάννη Κ. και μίλτου, σε έναν εκπληκτικό αγώνα που έσπασε καρδιές, την 2η του παναθηναικού στο γουέμπλεϊ (που και να θέλαμε να την ξεχάσουμε μας την θυμίζουν οι τριφυλλοφόροι καθημερινά -κάτι σαν το πρωινό τσιγάρο),την τελευταία θέση που καθόμασταν στα σχολικά θρανία, την 2η του Πάγκαλου στις δημοτικές, την τελευταία (ή μια από τις τελεθταίες) θέση της ελλάδας σε δαπάνες για την παιδεία και την υγεία και τόσες άλλες 2ες, 3ες και πιο κάτω θέσεις που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

28/9/06 3:15 μ.μ.  
Blogger mazdoc said...

και μην αρχίσω να μιλάω για το σουμπουτέο....

28/9/06 3:17 μ.μ.  
Blogger Φίλιππος said...

Maz,
Να, έτσι παίρνεις τις assist και τρελαίνεις τη κερκίδα...
Τι άλλο να προσθέσει κανείς σε μια τόσο πλήρη ανάλυση, που ξεκινάει απο μπόουλιγκ και φτάνει έως το σουμποτέο...
Ίσως το "The Winner Takes it All" απο τους Abba.

28/9/06 3:28 μ.μ.  
Blogger mazdoc said...

να, είπες αμπα και θυμήθηκα (λόγω εποχής) την 2η θέση του νοτόριους στις γυμναστηκές επιδείξεις στο δημοτικό! Αλισμόνητες...

28/9/06 5:41 μ.μ.  
Blogger dodo said...

Κάποιοι από αυτούς που "σχεδόν βγήκαν βουλευτές", δεν το βάζουν κάτω, τυπώνουν κάρτες με την ένδειξη "πολιτευτής τού τάδε κόμματος" πλάι στο όνομά τους...

30/9/06 12:42 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home